Skapa ordning i hallen

Hallen är ett ständigt dilemma när det kommer till förvaring. Där ska rymmas mängder av jackor, skor och inte minst mössor och halsdukar på vintern. Nycklar, väskor, hörlurar och andra saker vi använder varje dag ska också få plats. Det kan även vara skönt med någonstans att sitta när man ska snöra på sig skorna eller ställa ifrån sig matlådan på väg till arbetsplatsen. Allt detta på en oftast ganska liten yta. Vi har samlat lite tips och inspiration för hur du maxar förvaringen i hallen, groventrén hemma likväl som i kapprummet på jobbet.

Gör ett bra första intryck

Du får bara en chans att göra ett bra första intryck på dina gäster. Eftersom hallen är det första vi möts av när vi kommer hem till någon, och det sista vi ser innan vi lämnar, så kan det vara värt att lägga lite extra krut på hallmöbler och förvaring. I stället för att dina gäster, eller du själv, ska snubbla över jackor eller skor det första ni gör, eller behöva gräva fram sin jacka ur ett stort klädberg så kan det vara smart idé att bygga en stabil och öppen väggförvaring. Med väggskenor, hyllkonsoler, trådhyllplan eller plåthyllplan, skohyllor, klädkrokslister och stövelupphängningslister kan du själv bygga en väggförvaring som passar just dina behov. 

Gör ett bra första intryck

Få en överblick

För att bygga en hylla avsedd för din hall är det bra att först fundera över vilka behov den ska uppfylla. Brottas ni med att skorna ofta ligger i en stor hög precis innanför dörren och jackorna hänger på varandra så ni aldrig hittar just er jacka när det är dags att gå ut? Med öppen väggförvaring får ni en överblick över alla ytterkläder och ni sparar plats genom att utnyttja all yta från golv till tak. Välj perforerade skohyllor i metall med dropplåt så har vatten från blöta skor någonstans att ta vägen och de är lätta att rengöra från smuts och damm. En stövelupphängningslist för att få undan de där platsslukande och klumpiga stövlarna. Hängande förvaring i form av klädstång i stället för hatthylla ger dig en överblick över plaggen som hänger där och gör det enklare att hitta just din jacka. På så sätt kan ni lyfta fram era favoritplagg för säsongen och hänga undan det som inte används. Genom att hänga förvaringslådorbacklister får även mindre ting som nycklar, hörlurar och mynt en given plats. 

Få en överblick

Var sak på sin plats

För att minska stöket i en hall kan det vara bra om varje familjemedlem har en egen förvaringsplats. Det kan vara allt från en egen krok till en egen förvaringslåda. På så sätt kan ni minska stöket och underlätta det där vardagliga ”undanplocket” genom att var och en ansvarar för sin respektive plats. Att addera en vägghängd sittbänk i hallen kan underlätta när någon vill knyta skorna eller när ni väntar på att resten av familjen ska bli påklädda och klara, samtidigt som ni sparar golvyta. I ett kapprum kan en lösning vara att använda kombinerade sittbänkar och krokar eller bara helt vanliga sittbänkar med krokar

Var sak på sin plats

Låt den växa med dina behov

En platsbyggd väggförvaring är perfekt för de lite mindre, grunda ytorna, men också för den som har en stor yta att jobba med. Fördelen med ett väggsystem är att ni kan låta den växa med era behov. Blir familjen större? Bygg ut. Vill ni använda förvaringen till alla friluftprylar i stället för ytterkläder? Bygg om. Minskar behovet av förvaring? Plocka bort. En väggfast förvaring går utmärkt att komplettera i efterhand och bara kreativiteten kan sätta gränser. 

Låt den växa med dina behov

Stilren förvaringsmöjlighet

Platsbyggd väggförvaring går alldeles utmärkt att även bygga in bakom skjutbara garderobsdörrar om öppen förvaring kanske inte är något för dig. Om du nu har maxat förvaringen i groventrén och känner att du skulle vilja ha någon enklare och mer stilren förvaringsmöjlighet i hallen kan en matchande hatt – och skohylla vara lösningen. Välj storlek och färg helt efter eget tycke och smak.   

Stilren förvaringsmöjlighet

Kom ihåg detaljerna

Tänk på att det är detaljerna som gör helheten. En spegel gör att utrymmet upplevs större och de flesta av oss har även som vana att slänga ett öga i spegeln innan vi lämnar hemmet. Kom ihåg olika typer av belysning. Stämningsbelysning välkomnar er och era gäster hem och funktionsbelysning underlättar när ni letar efter era nycklar eller när ni vill ta er en ordentlig titt i spegeln. Glöm inte piffet! Blombuketter, krukväxter och fotografier gör er hall personlig och extra välkomnande. 

Kom ihåg detaljerna

Väggsystem Hall

Svart, stilren och kompakt lösning för hallen. 
Den övre hyllan har stång för galgar och plats för mössor, vantar och halsdukar.
De perforerade hyllplanen vinklas och blir en luftig plats för skor och stövlar. 

Lösningen består av en sektion som är 600 mm bred. Väggskenorna är 1800 mm långa.
Totalmåttet för den här lösningen är ca 620 mm. Det exakta måttet avgörs beroende på montering och placering av exempelvis hyllorna.

Vill du inspireras mer?

Upptäck våra samarbeten, tips och råd, färdiga lösningar och mycket mer.

Se mer