Hemma hos Peter

Vem kan egentligen säga att de har ordning i garaget hela tiden? Inte vi i alla fall. Men med rätt förvaring blir det kanske lite enklare, och framförallt roligare, att organisera och plocka undan verktyg och tillbehör efter det har använts. Vi har hälsat på hemma hos Peter som med enkla medel omvandlat sitt stökiga garage till en mer organiserad plats att utföra sitt intresse på.

En dålig vana som vi många har är att vi gärna lägger tillbaka våra redskap och verktyg på platser de egentligen inte hör hemma på, vilket kan bero på att verktyget inte låg på en särskilt smidig och lättåtkomlig plats från början. Detta kan i sin tur leda till extra mycket stök när vi ska använda dem nästa gång igen. Med rätt förvaring är det både smidigare att städa undan verktygen när de använts och enklare att ta fram dem när de ska användas nästa gång.

Peter gjorde just detta. Han bytte ut den gamla och provisoriska förvaringen han hade stående i garaget mot garageinredning från Homeworx. Med tre sektioner förvaringsskåp, verktygsvagnar, arbetsbänk, avfallshantering och perforerade verktygspaneler med verktygskrokar för de verktygen han använder mest fick han ett komplett förvaringssystem för sitt garage. 

Varför ville du göra om i garaget?

- Garaget har tidigare varit den plats som blivit mest åsidosatt hemma hos mig. Förvaringen har dels bestått av grejer jag fått och dels förvaring som jag kompletterat med efter behov uppstått. Det har inte riktigt funnits någon helhet och jag har mest fyllt på med grejer utan att riktigt tänka på att hålla ordning. I mitt jobb som fönsterputsare har jag inpräntat i huvudet att vara effektiv och hålla rent omkring mig och de egenskaperna ville jag ta med mig hem. Jag ville kunna vara lika produktiv och kreativ hemma som jag är på min arbetsplats. Jag började därför se mig om efter någon mer praktisk, och framförallt snyggare garageförvaring.

Varför ville du göra om i garaget?

Hur fick du upp ögonen för Homeworx?

- En bekant till mig introducerade mig för Homeworx som då fortfarande var i uppstarten. Jag kände direkt att produkterna tilltalade mig och fastnade för de gula skåpen med svarta detaljer och för de stora förvaringsmöjligheterna som det innebar. Lådorna har plats för alla mina verktyg och de tråkiga målarburkarna och förpackningarna med motorolja kan jag dölja bakom de gula skåpsluckorna. På de perforerade panelerna kan jag hänga upp diverse saker som jag använder mer ofta och på så vis får jag också en bra överblick över vad jag faktiskt har i garaget. Dessutom får jag mer yta att arbeta på när jag ska förbereda motorcykeln inför mina resor. Förberedelser är a och o när man ska ge sig iväg på långa motorcykelresor och jag jobbar mycket bättre i ett rent och organiserat garage. Det är så skönt att ha alla verktyg inom räckhåll och rena, fina ytor att jobba på. Sedan är det är otroligt skön känsla att slippa komma hem till ett stökigt hus och garage efter en lång resa. Heminredning och att ha ett ombonat hem är otroligt viktigt för oss svenskar och då är det även naturligt att garaget ser snyggt och prydligt ut.

Hur fick du upp ögonen för Homeworx?

Vilken produkt från Homeworx gillar du bäst?

- Förutom att förvaringen är snygg och man kan bygga på den allteftersom behovet blir större så är nog den laddbara LED-belysningen min favorit. Jag får grymt bra arbetsljus både när jag jobbar på motorcykeln i garaget, men även när jag jobbar med mina inomhusprojekt och jag slipper dessutom tänka på sladdar som inte räcker eller som är i vägen.  

Vilken produkt från Homeworx gillar du bäst?